Εκδηλώσεις

AntetokounBros Academy – Ένα υπέροχο ταξίδι εμπειριών & γνώσεων

Το όραμα της οικογένειας Antetokounmpo έγινε πραγματικότητα με την πολύτιμη συνεισφορά της NIKE, του Ιδρύματος Ωνάση και του Οργανισμού Eurohoops. Η πρώτη σεζόν της AntetokounBros Academy ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης και το μυαλό ήδη ανατρέχει σε όλα όσα συνέβησαν σε αυτό το ταξίδι από το ξεκίνημά του.

Τα try outs της AntetokounBros Academy ήταν η έναρξη μίας προσπάθειας, με φόντο μία ιστορία μπάσκετ που έδωσε έμπνευση σε όλους και γκρέμισε κάθε τείχος διαχωρισμού που υψωνόταν γύρω μας. Αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας, από διαφορετικές χώρες, που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα μπήκαν μέσα στα γήπεδα και έγιναν ΜΙΑ ομάδα.

Τα πρώτα 100 παιδιά και οι 12 Junior Coaches που φοίτησαν στην παρθενική χρονιά της Antetokounbros Academy εντυπωσίασαν, όχι μόνο από τη λαχτάρα που είχαν μέχρι να φτάσει η ημέρα της προπόνησης, αλλά και με την πρόοδο που επέδειξαν.

Αθλητές που έφτασαν διστακτικά στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων κρατώντας το χέρι των γονιών τους για να εγγραφούν, δίχως να γνωρίζουν βασικά στοιχεία του αθλήματος, αγκαλιάστηκαν από τους συμπαίκτες τους, και σημείωσαν αμέσως σπουδαία άλματα προόδου, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τους προπονητές.

Η έμπνευση των μικρών αθλητών και των προπονητών δεν περιορίστηκε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και τα ερεθίσματα που δόθηκαν στα παιδιά μέσω των workshops που πραγματοποιήθηκαν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ήταν μία πρωτόγνωρη και εμψυχωτική εμπειρία για όλους. Οι αθλητές ήρθαν σε επαφή με τους μέντορές τους και μέσα από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια anti-bullying και public speaking, είχαν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητες τους, να ανακαλύψουν τρόπους να νιώθουν καλά στο ίδιο τους το σώμα και τους έδωσαν εφόδια και τεχνικές, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό. Άλλωστε σκοπός του προγράμματος δεν είναι μόνο να γίνουν καλοί αθλητές, αλλά και καλοί συμπαίκτες και πολίτες.

Παράλληλα, οι προπονητές της AntetokounBros Academy ξέφυγαν από το πρακτικό κομμάτι και μέσα από διαδραστικά σεμινάρια, που έδωσαν στον χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έκαναν στα παιδιά αναλύσεις του αγαπημένου τους αθλήματος. Το μπάσκετ δεν σταματούσε τις Κυριακές. Η AntetokounBros Academy είχε την τιμή να φιλοξενηθεί σε αγώνες μπάσκετ της ΚΑΕ ΑΕΚ, όσο και της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Οι μικροί αθλητές απόλαυσαν τα παιχνίδια και ήρθαν κοντά με τους αθλητές και τις αθλήτριες που τους υποδέχτηκαν με περίσσια χαρά κι ενθουσιασμό.

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, ήταν οι μοναδικές στιγμές και οι εμπειρίες που μοιράστηκαν τα μέλη της Ακαδημίας με τη Rocky Hehakaija, τη μοναδική γυναίκα που είναι μέλος των Street Legends, της καλύτερης ομάδας ποδοσφαίρου δρόμου στον κόσμο και ιδρυτής του Favela Street Foundation. Η Rocky δεν δίστασε να αφήσει τη στρογγυλή θεά πριν μας δώσει μία γεύση από το ταλέντο της, για να παίξει μπάσκετ με τους αθλητές και τη μετρ του αθλήματος και head coach της Ακαδημίας, Αναστασία Κωστάκη. Μάλιστα, με την ομιλία της στα παιδιά τόνισε πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουν στους εαυτούς τους: «Η διαφορετικότητά σου είναι η ομορφιά σου. Η προσδοκία για τον εαυτό σου πρέπει να είναι ο ουρανός».

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στo Eurohoops Dome στην Κηφισιά, οι μικροί αθλητές παρέλαβαν μετάλλια και διπλώματα από τη head coach τους Αναστασία Κωστάκη, τα δύο από τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, Άλεξ και Φράνσις και τη μητέρα τους, Βερόνικα.

Σε live zoom σύνδεση από το Ορλάντο της Αμερικής εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εν μέσω προετοιμασίας για την επανέναρξη του ΝΒΑ και μίλησε με τους αθλητές της Ακαδημίας. Τους ανακοίνωσε πως όλοι θα παραλάβουν τα νέα παπούτσια Nike Zoom Freak 2 και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών. Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση νεαρής αθλήτριας έστειλε μήνυμα ότι τίποτα δεν πρέπει να μας σταματά «Αυτό που με ώθησε να συνεχίσω τις δύσκολες στιγμές είναι η οικογένειά μου. Δεν υπήρχε ποτέ για μένα η επιλογή να σταματήσω να δουλεύω, ήθελα να γίνω καλύτερος, να μπορώ μια μέρα να παίξω στο NBA, να μπορώ μια μέρα να είμαι στους καλύτερους μπασκετμπολίστες. Έχω δίπλα μου την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Από τότε που ξεκίνησα, τίποτα δεν με έχει σταματήσει».

Έτσι λοιπόν, και το ταξίδι δεν σταματά εδώ για τους αθλητές και τους Junior Coaches της AntetokounBros Academy, καθώς ήδη αρκετοί από αυτούς ανακάλυψαν νέα μονοπάτια εξέλιξης και κάποιοι εξ αυτών κέρδισαν τις υποτροφίες του προγράμματος.

Δόθηκαν 6 υποτροφίες στους νέους αθλητές: Υποτροφίες μπασκετικής κατάρτισης της Eurohoops Academy Λεόντειος για δύο αθλητές ανά έτος και δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικά θερινά σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τέσσερα παιδιά ανά έτος, δύο αγόρια και δύο κορίτσια (πλήρους οικονομικής κάλυψης) από το Ίδρυμα Ωνάση. Όλοι οι αθλητές που αποφοίτησαν από την ακαδημία και την επόμενη σχολική χρονιά θα αποφοιτήσουν από το λύκειο, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για την προπτυχιακή υποτροφία “One of a Kind” του Ιδρύματος Ωνάση, που χορηγείται για τη συνολική διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών.

Παράλληλα, η Antetokounbros Academy επενδύει στην εξέλιξη των μαθητευόμενων προπονητών παρέχοντάς τους ευκαιρίες κατάρτισης στις Πρώτες Βοήθειες. Ένας μαθητευόμενος προπονητής/μια μαθητευόμενη προπονήτρια θα κερδίσει υποτροφία για συμμετοχή σε προπονητική ακαδημία μπάσκετ στο εξωτερικό από το Ίδρυμα Ωνάση, ενώ ένας ακόμη θα απασχοληθεί στη Eurohoops Academy Λεόντειος.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όλοι οι αθλητές και οι μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

AntetokounBros Academy

Οι AntetokounBros δημιούργησαν την AntetokounBrosAcademy, ένα πρόγραμμα μπάσκετ που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιείται για 2 χρόνια στην Αθήνα (2019-2020 & 2020-2021), με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.