Φεστιβάλ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΕΣΠΑ: Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο /«Μάθημα Θεάτρου» μέσω της ιστοσελίδαςτου ΔΘΠ www.dithepi.gr από Παρασκευή 8 Μαΐου έως Κυριακή 7 Ιουνίου

Το τριετές Φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, ολοκληρώνεται φέτος στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, διαδικτυακά, με την παρουσίαση τριών έργων Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, οι οποίοι έχουν χαράξει το δικό τους δρόμο στη νεοελληνική δραματουργία: Φαύστα του Μποστ, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, το μονόπρακτο η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, και το Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κυριακού.

Λόγω του πανδημίας του COVID – 19 και των εκτάκτων συνθηκών οι οποίες δεν επιτρέπουν την προσέλευση θεατών – κοινού στο θέατρο, το φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, θα παρουσιαστεί διαδικτυακά από την ιστοσελίδα του ΔΘΠ: www.dithepi.gr, μέσω 13 επεισοδίων, τα οποία θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Η προβολή των ανοιχτών προβών αλλά και των τελικών παραστάσεων των τριών νεοελληνικών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί σε ορισμένες ημέρες και ώρες, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας όλων όσοι το παρακολουθήσουν με τους συντελεστές.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, για την φετινή τρίτη χρονιά (2020), ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κυριακού
Τα επεισόδια παρουσιάζει η Κατερίνα Μπιλάλη.

Σκοπός της «Δυναμικής» είναι η ανάδειξη και η προώθηση του ελληνικού θεατρικού κειμένου, η γνωριμία του κοινού με τα “μυστικά” του θεάτρου, αλλά και η εξοικείωσή του με τη “γέννηση” της θεατρικής πράξης. Στόχος είναι να έρθει ο κόσμος πιο κοντά στο θέατρο και το θέατρο πιο κοντά στον κόσμο.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, οι θεατές είχαν τη δυνατότητα να εμπλακούν δημιουργικά και να έρθουν σε επαφή με τη θεατρική διαδικασία επισκεπτόμενοι τους χώρους του θεάτρου και συμμετέχοντας διαδραστικά στο Φεστιβάλ της «Δυναμικής».

Φέτος οι θεατές γίνονται πλέον τηλεθεατές και έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μια ντοκιμαντεροποιημένη μορφή όλων των διαδικασιών της εξελικτικής πορείας της θεατρικής πράξης από το παρασκήνιο στη σκηνή! Και καθώς οι δράσεις του Φεστιβάλ ήταν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τώρα θα είναι με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου θα προβάλλεται πλέον το Φεστιβάλ της «Δυναμικής».

Μέσω της ιστοσελίδας του Δ.Θ.Π. (www.dithepi.gr), οι επισκέπτες-τηλεθεατές, μπορούν να παρακολουθήσουν, τον τρόπο που εργάζονται ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί πάνω στο κείμενο. Το κοινό που παρακολουθεί μπορεί να θέτει τα ερωτήματά του, μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης φόρμας, η οποία θα παραμένει ανοιχτή για 24 ώρες, κατά τη διάρκεια πού θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο το κάθε επεισόδιο. Από την ίδια φόρμα θα λαμβάνονται και οι απαντήσεις την επόμενη μέρα. Μετά την ολοκλήρωση των προβών θα προβληθούν και οι παραστάσεις με δωρεάν πρόσβαση. Η ντοκιμαντεροποιημένη σειρά θα ξεκινήσει με μια διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους και την ιστορία του Δ.Θ.Π..

Για το φεστιβάλ Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο και την παρουσίαση των έργων – Φαύστα του Μποστ, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; της Χρύσας Σπηλιώτη, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Κυριακού συνεργάστηκαν οι: Άση Δημητρολοπούλου σκηνικά και κοστούμια , Νίκος Βασιλείου – μουσική, Άννα Σμπώκου – φωτισμοί. Τα έργα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καβουκίδου, Στέλιος Καλαϊτζής, Περικλής Μοσχολιδάκης, Μιχαηλία Μουσάκου, Δανάη Μπερή, Χριστίνα Μωρόγιαννη, Λευτέρης Παπακώστας, Κατερίνα Παρισινού, Γιώργος Πασσάκος και Κωνσταντίνος Πασσάς.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας ακολουθήσετε σε αυτό το ταξίδι στα άδυτα του θεάτρου, σε αυτό το δημιουργικό και ξεχωριστό «Μάθημα Θεάτρου»!
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών

Πρόγραμμα διαδικτυακών προβολών

Αριθμός Επεισοδίου Ημέρα προβολής Ώρες διαθεσιμότητας Θέμα

1ο επεισόδιο Παρασκευή, 8 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες Ξενάγηση-Περιήγηση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Γνωριμία με το «Φεστιβάλ»

2ο επεισόδιο Δευτέρα, 11 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»
Πρώτη πρόβα
Γνωριμία με το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς

3ο επεισόδιο Τετάρτη, 13 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»
Προχωρημένη πρόβα
Γνωριμία με τους συντελεστές

4ο επεισόδιο Παρασκευή, 15 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Φαύστα»
Πρώτη πρόβα
Γνωριμία με το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς

5ο επεισόδιο Δευτέρα, 18 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Φαύστα»
Προχωρημένη πρόβα
Γνωριμία με τους συντελεστές

6ο επεισόδιο Τετάρτη, 20 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Η πόλη»
Πρώτη πρόβα
Γνωριμία με το σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς

7ο επεισόδιο Παρασκευή, 22 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Η πόλη»
Προχωρημένη πρόβα
Γνωριμία με τους συντελεστές

8ο επεισόδιο Δευτέρα, 25 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»
Τεχνική πρόβα

9ο επεισόδιο Τετάρτη, 27 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Φαύστα»
Τεχνική πρόβα

10ο επεισόδιο Παρασκευή, 29 Μαΐου Από τις 10:00 π.μ. και για 24 ώρες «Η πόλη»
Τεχνική πρόβα

11ο επεισόδιο Παρασκευή, 5 Ιουνίου Από τις 20:00 και για 24 ώρες «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;»
Παράσταση

12ο επεισόδιο Σάββατο, 6 Ιουνίου Από τις 20:00 και για 24 ώρες «Φαύστα»
Παράσταση

13ο επεισόδιο Κυριακή, 7 Ιουνίου Από τις 20:00 και για 24 ώρες «Η πόλη»
Παράσταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.