Εικαστικά

Kontakt στο TAF/The Art Foundation

To TAF/The Art Foundation µε χαρά παρουσιάζει την έκθεση kontakt που εγκαινιάζεται την Τρίτη 1 Σεπτεµβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 11 Σεπτεµβρίου. Παρουσιάζονται οι δουλειές 20 σύγχρονων καλλιτεχνών, σε επιµέλεια των ιστορικών τέχνης Ιωάννας Άντζακα και Μαρίνας Ζιάβρα.

Σημείωμα επιμελητών
kontakt < contactus:
1. άγγιγµα (άυλο ή φυσικό)
2. µετάδοση (µιας σκέψης, ενός συναισθήµατος, µιας ασθένειας;)

Άραγε η επαφή επιτρέπεται πια µόνο µε τα µάτια;
Η επαφή, µια από τις βασικότερες ανάγκες ενός ανθρώπου, έχει µία ιδιαίτερη θέση στη ζωή µας καθώς η µη λεκτική επικοινωνία έχει εδραιωθεί πριν την οµιλία και είναι πολύ πιο ανεπτυγµένη, ακόµη και εάν κάποιες φορές δεν το αντιλαµβανόµαστε. Ο άνθρωπος διαθέτει µία εγγενή ικανότητα να αναγνωρίζει και να εκφράζει συναισθήµατα µέσω της ανθρώπινης επαφής και ενίοτε να τα σωµατοποιεί ενστικτωδώς.

Οι άνθρωποι διψάµε για επαφή, για αλληλεπίδραση, για άµεσα ερεθίσµατα · είτε είναι µε άλλους ανθρώπους, είτε µε την ίδια την τέχνη. Στις µέρες µας, όµως, φαίνεται πως η έννοια της επαφής συνεχώς αναδιαµορφώνεται και ως εκ τούτου δηµιουργείται µια επιτακτική ανάγκη για τον επαναπροσδιορισµό της στη σύγχρονη πραγµατικότητα, πόσο µάλλον ύστερα από τις παγκόσµιες εξελίξεις.

Παρατηρείται, λοιπόν, ένα ενδιαφέρον δίπολο· από τη µία η υπερβολική επικοινωνία που -µοιραία- οδηγεί στην ασφυκτική τριβή, στη σύγκρουση, στη δυσαρµονία, ενώ από την άλλη η αποφευκτική επαφή ή αλλιώς η έλλειψη της που οδηγεί στην αποξένωση, στην αποµόνωση, στην καχυποψία. Παρ’ όλ’ αυτά, κάθε είδους επαφή δύναται να ευδοκιµήσει εάν βρεθεί η χρυσή τοµή που θα σεβαστεί τη ξεχωριστή φύση της και θα επιφέρει, έτσι, την ευχαρίστηση, την ικανοποίηση, την ισορροπία. Άλλωστε η επιθυµία για την ανθρώπινη επαφή, όποια και αν είναι η έκφανση της, θα παραµείνει για πάντα ακατάσβεστη.

«Μονάχα µε µια φλογερή υποµονή, θα κατακτήσουµε την θαυµάσια ευτυχία».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Babak Ahteshamipour // Δωροθέα Αμέντα // Αγγελική Γερμακοπούλου //
drunkR // DUSB // Βασίλης Θαλασσινός // Παναγιώτης Καμπύλης //
EvinaKat // Θοδωρής Λάιος // Πάνος Μπάκας // Νίκος Νέσκες // Δημήτρης
Παπαδόπουλος // Σοφία Παπαδοπούλου // Peter Shevchenko // Vasilis
Sjögren Tzanetopoulos // Sotiris Fen // Βασίλης Στόγιας // Φαίδρα
Χάρδα // Κατερίνα Χρήστου //
Χορευτική performance: Κατερίνα Αθανασιάδη

Concept – Οργάνωση – Επιμέλεια – Επικοινωνία:
Ιωάννα Άντζακα & Μαρίνα Ζιάβρα
ioanna.antzaka@gmail.com // marina.ziavra@gmail.com

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 17:00 – 22:00
Στον εκθεσιακό χώρο του T.A.F. (Νορμανού 5, Μοναστηράκι)

Λόγω των μέτρων για τον Covid-19, η είσοδος του κοινού στον χώρο θα γίνεται σταδιακά και για ορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς επίσης θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας.
Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονα παρευρεθέντων ατόμων: 40

Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.