«Μικρές ιστορίες Έρωτα και Θανάτου»

H Ελένη Αντωνίου (τραγούδι) και ο Θανάσης Μάντζαρης(πιάνο), σας προσκαλούν σε μια μουσική περιπλάνηση με όχημα το τραγούδι μέσα από μια πολιτισμική διαδρομή που ξεκινά στους κόλπους τους Μεσογείου και εκτείνεται μέχρι το Μεξικό την Πέμπτη 16 Ιουνίου στη φιλόξενη ταράτσα του Μουσικού Κουτιου.
Από τον Μάνο Χατζιδάκι και το Σταμάτη Κραουνάκη μέχρι τη Nina Simone και τη Billie Holiday.

Η ιδέα ξεκίνησε από την προσωπική μου ανάγκη για έκφραση και αυτοπροσδιορισμό γύρω από τις έννοιες της υπαρξιακής αλήθειας, της ερωτικής αναγέννησης και του πένθους.
Η κυκλική σχέση ανάμεσα στο τρίπτυχο αλήθεια-έρωτας-πένθος είναι συνεχής και παρούσα σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας και εμπειρίας.

Σύμφωνα με τον Freud στη θεωρία περί διττότητας, ο Έρωτας και ο Θάνατος συνιστούν το δίπολο των βασικών ενστίκτων. Το μεν πρώτο, ως την αναλλοίωτη ορμή προς την αγάπη και τη σεξουαλικότητα το δε, δεύτερο ως προς τη βιαιότητα και τον θάνατο, διαδικασίες που ωθούν τον άνθρωπο είτε προς την απόλαυση, είτε προς την κάθαρση.
Από την άλλη ο Πλάτων στο «Συμπόσιο» υποστηρίζει ότι ο Έρωτας έχει θεϊκή και ταυτόχρονα δαιμονική προέλευση, οι οποίες από κοινού έλκουν τον Άλλον.

Πόσο ειλικρινά στεκόμαστε απέναντι στην πρόκληση του έρωτα;
Πόσο εγκόσμια ή απόκοσμη είναι η μέθεξη;
Ποιος θάνατος μας προσδιορίζει;
Πόσο παρόντες είμαστε στις στιγμές μας;
Για αυτά τα ερωτήματα και για άλλα πολλά ελάτε να τραγουδήσουμε παρέα, ερχόμενοι αντιμέτωποι με βιώματα, φόβους και πυρηνικές αλήθειες, τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει.

Τραγούδι: Ελένη Αντωνίου
Πιάνο: Θανάσης Μάντζαρης

*Λ. Κωνσταντινουπόλεως 70, Κεραμεικός.
*τηλ. κρατήσεων: 6943428762 ή μήνυμα.
* τιμή εισόδου: 8 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.