Βιβλίο

Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας: Ένα παιδικό βιβλίο για το bullying και τη δύναμη της αγάπης

Ένα παραμύθι για το bullying, ένα ζήτημα που-δυστυχώς-παραμένει επίκαιρο, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πορφύρα. Ο τίτλος του είναι «Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας» και το υπογράφει η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Ζαχαρούλα Καραβά.

Τι συμβαίνει στο ποντικοσχολείο της γειτονιάς; Γιατί έχει βαλθεί ο Ροκανούλης να κάνει πατίνι τη ζωή της Ροκανούλας και τι θέση παίρνουν οι συμφοιτητές τους; Τι θ’ αλλάξει τα σχέδιά του και πώς ένας τρικούβερτος τσακωμός μπορεί να εξελιχθεί σε δυνατή φιλία;

«Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας» απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και τα βοηθά ν’ αναγνωρίσουν τον εκφοβισμό, να μην τον φοβηθούν, ν’ αντιδράσουν ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, αλλά και να μην διστάσουν να ζητήσουν βοήθεια. Και το σπουδαιότερο: Τους δείχνει πως επιστρατεύοντας την αγάπη, τη φιλία και την καλοσύνη, μπορούν να νικήσουν το θυμό, τη ζήλια και τη διάθεση κάποιων να είναι πάντα αρχηγοί.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που, εκτός από τα παιδιά, αξίζει να διαβαστεί και από γονείς και εκπαιδευτικούς, προκειμένου να προσεγγίσουν βαθύτερα το σημαντικό θέμα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς όπως σημειώνει η συγγραφέας: «πολλές φορές τα παιδιά θυματοποιούνται από συμμαθητές, συνομηλίκους ή και ενήλικες και εμείς δεν το έχουμε αντιληφθεί. Φοβούνται να το εκμυστηρευτούν στους γονείς ή τους δασκάλους τους και έτσι βιώνουν περίοδο άγχους και ανασφάλειας που μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογική αστάθεια».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Τίτλος: Ο Νταής του Ποντικοσχολείου μας
Συγγραφέας: Ζαχαρούλα Καραβά
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Εκδόσεις: Πορφύρα
Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2020
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Πορφύρα, Αγίου Όρους 34, 104 47, Αθήνα, τηλ.: 2130 291224.
Τιμή: 9 €

Για Παιδιά Δημοτικού
Περιέχει αυτοκόλλητα και έξτρα ενότητα με δραστηριότητες
Δείτε όλα τα βιβλία στην επίσημη σελίδα των εκδόσεων Πορφύρα

Λίγα λόγια…
… Για την πλοκή
Μια μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει στο ποντικοσχολείο της γειτονιάς. Ο νταής ποντικός Ροκανούλης (Μισέλ για τους πολλούς) είναι αποφασισμένος να βγάλει από τη μέση τη Ροκανούλα (για τους φίλους Χαρά), ώστε να γίνει αρχηγός. Με ψέματα και συκοφαντίες, ελπίζει πως θα τα καταφέρει.
Ένα απρόοπτο γεγονός, ωστόσο, θ’ ανατρέψει τα σχέδιά του και θα δείξει ότι η δύναμη της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μπορεί να νικήσει τα πάντα…

Ένα βιβλίο για την αγάπη. Γιατί μόνο αυτή μπορεί πραγματικά να καταστείλει τη βία.

… για τη συγγραφέα

Η Ζαχαρούλα Καραβά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και διδακτορικού διπλώματος. Έχει εργαστεί ως Σχολική Σύμβουλος της Περ. Δ/νσης Π & Δ Εκπ. Πελοποννήσου, ενώ σήμερα είναι Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συμμετείχε ως εξωτερικός συνεργάτης σε καινοτόμα ερευνητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστήμιο της Κύπρου κ.ά), ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (Γ.Λ.Σ.), αθλοθέτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων στην κατηγορία των Μαθητικών Εντύπων των Διαγωνισμών της Γ.Λ.Σ.
Έχει εκδώσει τα εξής λογοτεχνικά βιβλία: «Η Δασκάλα που την έλεγαν Δανάη» (Σπαθής, 1996), «Ένα καπέλο στη θάλασσα» (Αστήρ, 2006), «Η Πεντάμορφη της Αιγύπτου (Αστήρ, 2007), «Η γατούλα Μιαμ και ο τροχονόμος» (Παρρησία, 2012), καθώς και διηγήματα σε συλλογικούς τόμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.