Εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους δήμους και πολιτιστικούς φορείς 10/09/2020 – 13/09/2020

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον Πολιτισμό – Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας για να παραμείνουμε ασφαλείς

Ο Πολιτισμός συνεχίζει να «ταξιδεύει» σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Αττικής με μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις. Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη χρηματοδοτούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία από τον Covid 19

Η Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δίνουν υψηλή προτεραιότητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μέσα από την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς για τον αποκλεισμό της πιθανότητας διασποράς του κορωνοϊού.

Με αφορμή τη συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε:
«Στηρίζουμε και επενδύουμε στο σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας, όπως αποδείξαμε και με το πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που καταρτίσαμε. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, εξαιτίας των κρουσμάτων του Κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τους δήμους, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προάσπιση της δημόσιας υγείας, εφόσον κριθεί αναγκαίο ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες που ανταποκρίνονται στις συστάσεις των υπευθύνων και ακολουθούν πιστά τα προληπτικά μέτρα. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους, τους πολιτιστικούς φορείς και τους καλλιτέχνες για να μπορέσουν να υλοποιηθούν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις».

Τα μέτρα που εφαρμόζονται για την υλοποίηση των εκδηλώσεων

Για την υλοποίηση των εκδηλώσεων εφαρμόζονται οι οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό:
• Η Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδοτεί και στηρίζει πολιτιστικές δράσεις και προσφέρει, σε συνεργασία με τους Δήμους, υψηλής ποιότητας μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις
• Ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει,
1. να προτείνει τους χώρους που θα διεξαχθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις,
2. να οργανώσει τους προτεινόμενους χώρους σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα που έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΕΟΔΥ προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διασποράς και εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού,
3. να μεριμνήσει ώστε οι εκδηλώσεις αυτές να πραγματοποιηθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια, με απόλυτη ασφάλεια για το κοινό και για τους καλλιτέχνες, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων,
4. να μεριμνήσει ώστε κατά την έναρξη και τη λήξη της εκδήλωσης το κοινό και οι καλλιτέχνες θα προσέλθουν και αντίστοιχα θα αποχωρήσουν από το χώρο, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Παρακάτω ακολουθούν οι εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Συναυλία με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, θα μας ταξιδέψει με τα τραγούδια του σε μια συναυλία με τίτλο “Μουσική Αίσθηση”. Ο συνθέτης, μαζί με μια σειρά καταξιωμένων τραγουδιστών και μουσικών, θα παρουσιάσει τραγούδια από το μεγαλύτερο μέρος της καλλιτεχνικής του πορείας.

– ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, «CINE ALIMOS»
θεατρική παράσταση, «η σπείρα του έρωτα»

Το θεατρικό που μας παρουσιάζουν οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρομάχη Δαυλού και ο διακεκριμένος πιανίστας και μουσικός Άρης Γραικούσης είναι μια μελοποιημένη συρραφή θεατρικών κειμένων μεγάλων συγγραφέων, που μιλούν για τον έρωτα και ενώνουν το χθες με το σήμερα. Το Βυζάντιο, ο Μεσαίωνας, η Αναγέννηση περνούν μπροστά από τα μάτια μας με τη βοήθεια της μουσικής, της ποίησης και των επιλεγμένων θεατρικών κειμένων.
-ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ , ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

«Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη», παιδική θεατρική παράσταση από τον Θεατρικό Οργανισμό «Κάτω από τη Γέφυρα»

Η θεατρική παράσταση του Δημήτρη Ποταμίτη είναι βασισμένη στα έργα του Αριστοφάνη, και περνάει σημαντικά μηνύματα στα παιδιά για τις διαχρονικές αξίες της ζωής, για την ειρήνη, τον πόλεμο κ.α. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Γιάννη Ζουγανέλη και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μαγικής ατμόσφαιρας. Η παράσταση είναι διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν και βοηθούν για την απονομή δικαιοσύνης. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 12 χώρες και διδάσκεται στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

-ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης

Μια συναυλία αφιέρωμα στον συνθέτη της ψυχής
των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη, από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτη Πετράκη και Σπύρο Κουτσοβασίλη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ»
Συναυλία με τη Ζωή Παπαδοπούλου, «Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου»

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών και τραγουδιστών παρουσιάζει αγαπημένα τραγούδια σε στίχους της μοναδικής Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου,

– ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ,
«Βάκχες», θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Χήστου Σουγάρη, βραβευμένου με βραβείο Κάρολος Κουν, αποκτούν μία άλλη διάσταση, ακόμη και χωροταξικά.
Μέσα σε μια παραμελημένη παιδική χαρά ζει και βασιλεύει ένα νεαρό αγόρι,
ο Πενθέας. Εκεί καταφθάνει ο νέος θεός Διόνυσος με ομάδα πιστών με σκοπό
να εδραιώσει τη λατρεία του στον παρηκμασμένο χώρο. Με την άφιξή του όλα αποκτούν νέα πνοή…

– ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, «CINE ALIMOS»
Συναυλία «Μουσικό Ταξίδι στον έναστρο Ουρανό»

Η σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη και η ηθοποιός- ερμηνεύτρια Ευτυχία Μοσχάκη, παρουσιάζουν μια παράσταση με αγαπημένα έντεχνα τραγούδια, πλαισιωμένα με αποσπάσματα σε μορφή μονολόγων από ποίηση, λογοτεχνικά, θεατρικά έργα, έχοντας κεντρικό θέμα τον ουρανό με τ’ άστρα.

– ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»
«Περιμένοντας τον Γκοντό», θεατρική παράσταση .

Το “Περιμένοντας τον Γκοντό”, του Σάμιουελ Μπέκετ, παραμένει συγκλονιστικά επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν , σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθεί. Θα κρατήσει την υπόσχεση του και θα δώσει τη λύση;
Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Άρης Κακλέας, Αγγελική Τρομπούκη

– ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑΣ
Συναυλία Λίας Βίσση «4 Συχνότητες»

Η αγαπημένη μας καλλιτέχνιδα μας και οι συνεργάτες της, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στα μονοπάτια της ελληνικής και διεθνούς μουσικής, επιλέγοντας τραγούδια παλιών και πιο σύγχρονων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

– ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ –ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Συναυλία με τον Μιχάλη Δημητριάδη

Ο Μιχάλης Δημητριάδης, μαζί με ένα επταμελές σχήμα ταλαντούχων ερμηνευτών και μουσικών, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που βασίζεται στο καλό λαϊκό τραγούδι.
Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την δισκογραφία του ίδιου του καλλιτέχνη, καθώς και διαχρονικά κομμάτια σπουδαίων δημιουργών, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

– ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
Θεατρική παράσταση «ΑRΤ»

Μια έξοχη ομάδα ηθοποιών παρουσιάζει την κωμωδία «ΑRΤ». Πρωταγωνιστούν, οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Θανάσης Τσαλταμπάσης και Θανάσης Κουρλαμπάς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Οι Ψευτοσπουδαίες», θεατρική παράσταση .

Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Μολιέρου, σκηνοθεσίας Κατερίνας Μαντέλη. Πρωταγωνιστεί, η Γωγώ Ατζολετάκη, μαζί με μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών.

– ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, «CINE ALIMOS»
«Τι σου λείπει», θεατρική παράσταση από το Ίδρυμα «Το σπίτι του Ηθοποιού»
Κωμωδία καταστάσεων του Χρήστου Γιαννακόπουλου. Με τους: Μαρίνα Νικολαΐδου, Πάντης Κούσης, Γιώτα Ζερδεβά, Ειρήνη Πεφάνη, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Βαγγέλης Τσιγαράς, Δημήτρης Παπαδάτος, Νίκος Γεωργίου, Kamel Abdi Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου.

– ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
Μουσική παράσταση «Μουσικό Ταξίδι στον έναστρο Ουρανό»
Η σολίστ πιάνου Μιμή Ρουφογάλη και η ηθοποιός- ερμηνεύτρια Ευτυχία Μοσχάκη, παρουσιάζουν μια παράσταση με αγαπημένα έντεχνα τραγούδια, πλαισιωμένα με αποσπάσματα σε μορφή μονολόγων από ποίηση, λογοτεχνικά, θεατρικά έργα, έχοντας κεντρικό θέμα τον ουρανό με τ’ άστρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

– ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ, ΑΛΣΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΥ
«Οι Ψευτοσπουδαίες», θεατρική παράσταση .

Η θεατρική παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Μολιέρου, σκηνοθεσίας Κατερίνας Μαντέλη. Πρωταγωνιστεί η Γωγώ Ατζολετάκη, μαζί με μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, η επικοινωνία και η ενημέρωση πραγματοποιείται στους εκάστοτε Δήμους. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο λόγω πανδημίας ενδέχεται να τροποποιηθούν ή να αναπροσαρμοστεί ο τρόπος υλοποίησης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.