Εκδηλώσεις

“Οι δίκες του Μπελογιάννη και των συντρόφων του 63 χρόνια μετά. Γιατί συνεχίζουν να μας απασχολούν;” Συζήτηση μετά το τέλος της παράστασης “Εντολή” στις 26/01 στο Θέατρο Noūs

“Οι δίκες του Μπελογιάννη και των συντρόφων του 63 χρόνια μετά. Γιατί συνεχίζουν να μας απασχολούν;”

Εκκινώντας από αυτό το ερώτημα την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025, μετά την παράσταση “Εντολή” θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή Γιώργο Μαργαρίτη, τον καθηγητή Σπύρο Σακελλαρόπουλο και τη σκηνοθέτιδα της παράστασης Νάντια Δαλκυριάδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου Κώστας Ζήσης.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης είναι Καθηγητής Σύγχρονης Πολιτικής και Κοινωνικής Ιστορίας. Δίδαξε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης (1985-2004). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και έντονη δημοσιογραφική δραστηριό¬τη¬τα.

Ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος έχει πραγματοποιήσει βασικές σπουδές στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1989) και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris VIII (DEA στην Πολιτική Κοινωνιολογία, 1992 και PhD στην Πολιτική Κοινωνιολογία 1995). Είναι Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο Κράτος και Πολιτική Θεωρία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στη θεωρία του Κράτους, στη μελέτη της νεοελληνικής και κυπριακής κοινωνίας και στη θεωρία της ανάπτυξης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Πάνω στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχει συγγράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ισπανικά και στα ιταλικά. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Έτσι αγαπάμε εμείς την Ελλάδα. Πλήρη πρακτικά και ιστορικό των δικών Μπελογιάννη-Τα σήματα Βαβούδη”.

Info:
Τοποθεσία: Θέατρο Noūs – Creative space, Τροίας 34, Αθήνα
Ημερομηνία: Ημέρες και ώρες: Σάββατο 21:15 και Κυριακή 20:15. Έως 9/2.
Πληροφορίες: Τηλ.: 2108237333, 6944189698, 6943224305
Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ Φοιτητικό, Ανέργων, 60+, 10€ ομαδικές κρατήσεις άνω των 10 ατόμων
*Για την παράσταση της Κυριακής 26/1 ισχύει ειδική τιμή προσφοράς εισιτηρίου 10€
Ηλεκτρονική προπώληση: More.com
https://www.more.com/theater/entoli-tis-didos-sotiriou/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.