Διάφορα

Πάρκο Δεινοσαύρων

Για μια ακόμα χρονιά το Πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα συνεχίζει τη λειτουργία του για όλο το 2020. Το Πάρκο παρουσιάζει την έκθεση των 23 ομοιωμάτων από την Εποχή των Δεινοσαύρων, μέχρι την Εποχή των Παγετώνων και των ζώων του σήμερα που είναι υπό εξαφάνιση. Από τις 20 Δεκεμβρίου, θα προστεθεί στη συλλογή του ένα ομοίωμα θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Στο Πάρκο Δεινοσαύρων πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή, ενώ όλο το χρόνο δέχεται σχολικές επισκέψεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλο το χρόνο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ», έχει σχεδιαστεί από επιστημονικό προσωπικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και του Πολιτιστικού Πάρκου. Σαν στόχο έχει την ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και την αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιείται προσομοίωση ανασκαφής όπου γίνεται γνωριμία με το επάγγελμα του παλαιοντολόγου, αλλά δίνεται και έμφαση στην αξία των απολιθωμάτων. Τέλος, στο Μουσείο στο χώρο του Πάρκου στην Κερατέα, παρουσιάζονται αντίγραφα από κρανία σε όλα τα εξελικτικά στάδια του ανθρώπου, καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στις αντίστοιχες εποχές. Η συλλογή του μουσείου ανανεώνεται τακτικά με νέα εκθέματα.

Το Πάρκο Δεινοσαύρων είναι μέρος του Πολιτιστικού Πάρκου στην Κερατέα όπου γίνονται βιωματικές, εκπαιδευτικές δράσεις. Λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο αγροτικής ζωής, Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και Βοτανόκηποι.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Δεινοσαύρων περιλαμβάνει την ξενάγηση σε όλους τους χώρους του Πάρκου, την επίσκεψη στη Μικρή Φάρμα των Ζώων και τη συμμετοχή σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εκτελούνται στο Πάρκο την ημέρα που θα το επισκεφθείτε.

Πληροφορίες για το Πάρκο θα βρείτε στο site: www.politistikoparko.com .

Εισιτήρια μπορείτε είτε να εκδώσετε στο: www.mikroparkaki.gr (εδώ θα βρείτε πολλά αξεσουάρ με δεινόσαυρους), είτε στην είσοδο του Πάρκου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ – 16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο – Κερατέα

Τηλεφωνικό κέντρο: 2299042100

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.