Ποιοι Είμαστε

Περικλής Μπίκος – Αρχισυντάκτης

Γεννήθηκα στην Αθήνα κάποιον Σεπτέμβρη.  Σπούδασα στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και από το 2000 απασχολούμαι στον τομέα του τουρισμού και του επισιτισμού.
Η Αγάπη μου για τον πολιτισμό και το θέατρο με οδήγησαν στο All4fun όπου απασχολήθηκα ως πολιτιστικός συντάκτης. Αργότερα ανέλαβα την αρχισυνταξία της πολιτιστικής εκπομπής Καλλίπολις στο κανάλι Ένα του Πειραιά. Το 2016 δημιούργησα την Quinta η οποία συνεχίζει να με απασχολεί δημιουργικά μέχρι και σήμερα. Το 2018 η Quinta απέκτησε ραδιοφωνική στέγη στον News943 στην οποία είχα την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της εκπομπής.

 

Κατερίνα Μπουκάλα – Θεατρολόγος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.  Σπούδασα Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.  Αυτή την περίοδο ολοκληρώνω τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο Παιδαγωγικό Τμήμα στη Δημιουργική Γραφή.  Η μεγαλύτερη αγάπη μου η θεατρική γραφή, όταν τα πρόσωπα συναντούν τις λέξεις.  Το 2015 στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Βαλίτσας, στο θέατρο Προσκήνιο ανέβασα το πρώτο μου θεατρικό έργο με τίτλο «Όσα ποτέ δεν είπα» σε σκηνοθεσία Στυλ Ροδαρέλη.  Ασχολούμαι με τη θεατρική κριτική από το 2015 και φυσικά έχω χάσει τον αριθμό των παραστάσεων που έχω δει.  Το καλλιτεχνικό μου ψευδώνυμο είναι Kate Hilverost και ελπίζω μια μέρα να με αναγνωρίζουν μόνο από αυτό.

 

Αφροδίτη Φλώρου – Φιλόλογος – Ηθοποιός – Συγγραφέας

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, αλλά και κατάγομαι από το Καρπενήσι στο οποίο συχνά καταφεύγω.  Σπούδασα φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Δραματική Σχολή Πράξη 7.  Ασχολούμαι λοιπόν με την παράδοση ιδιαίτερων φιλολογικών μαθημάτων ως φιλόλογος και με το θέατρο ως ηθοποιός και συγγραφέας.  Η συγγραφή θεατρικών έργων αποτελεί για μένα το ιδανικό πάντρεμα του χάρτινου κόσμου του βιβλίου με τον θεατρικό κόσμο της δράσης και της ενσαρκώσεις γι αυτό και τα τελευταία χρόνια γράφω με μεγάλο ζήλο κι είχα την τύχη να δω κάποια έργα μου να ανεβαίνουν.

 

Κατερίνα Δημητρακοπούλου – Πολιτιστικός Συντάκτης

Είμαι η Κατερίνα.  Αρχικά ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου ως οικονομολόγος, στη συνέχεια, παρακολούθησα και ολοκλήρωσα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και τώρα, παρακολουθώ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  “Δραματουργία και παράσταση”.  Φιλοδοξώ να ταξιδέψουμε μαζί στο μαγικό κόσμο της ψυχαγωγίας.

 

Αθηνά Ειρήνη Χάτζ Κασσέμ Τυραιδή – Θεατρολόγος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λαμία. Οι ρίζες μου όμως κρατάνε από τόπο μακρινό όπως είναι η Συρία.
Σπούδασα στην σχολή θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ σεμινάρια που σχετίζονται με το κοστούμι στο σύγχρονο θέατρο. Η μεγαλύτερη μου αγάπη είναι η ανάλυση θεατρικών κειμένων και ψυχολογική προσέγγιση τους με γνώμονα τα κοινωνικό πολιτικά τους πλαίσια. Η εμπειρία μου στην θεατρική κριτική επαγγελματικά ξεκινάει τώρα, ως φοιτήτρια όμως έχω κάνει αρκετές στα πλαίσια μαθημάτων!

 

Ελένη Αντωνίου – Θεατρολόγος – καλλιτέχνις

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσ/νίκη. Η αγάπη μου για το το θέατρο και την μουσική με βρήκε όταν ήμουν μόλις 4 χρονών παρακολουθώντας την πρώτη μου παιδική θεατρική παράσταση. Έκτοτε ασχολούμαι συστηματικά και με τα δύο. Σπούδασα Θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και σύγχρονο και κλασικό τραγούδι. Αυτό το διάστημα παρακολουθώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση “Δραματουργία και Παράσταση” . Παράλληλα ανακαλύπτω νέα σύμπαντα μέσα από το τραγούδι, τον σταθερό αντίζηλο του θεάτρου, σε ένα “ερωτικό τρίγωνο” που δεν έχει τέλος. Η περιοχή ανάμεσα στη θεωρία και στην πρακτική του θεάτρου, η ανάλυση παραστάσεων, η μελέτη του ηθοποιού/performer και η θεραπευτική λειτουργία του παραστασιακού γεγονότος είναι τα βασικά ενδιαφέροντά μου. Η Θεατρική κριτική είναι για μένα ο καλύτερος τρόπος για να μαθαίνει κανείς να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στο “τι μου αρέσει” και στο “τι λειτουργεί σε μια παράσταση” κι ελπίζω να συμπλεύσουμε παρέα ανάμεσα σε αυτές τις νοηματικές χαραμάδες.

 

Κωνσταντίνα Καλλέργη – Κειμενογράφος

Όλα άρχισαν πριν 25 χρόνια στο Αίγιο, έναν Φλεβάρη! Έχοντας από παιδί αγάπη για τη λογοτεχνία και τις τέχνες, πάντα έβρισκα έναν τρόπο να βρίσκομαι σε επαφή μαζί τους.
Το 2017 μετακόμισα στην Αθήνα για να σπουδάσω, και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Κατά τις σπουδές μου στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου, ασχολήθηκα με τη συγγραφή, το ραδιόφωνο, τον εθελοντισμό, τον πολιτισμό. Αποφοιτώντας, λοιπόν, η στροφή προς τον κλάδο του θεάτρου ήταν αναπόφευκτη. Μέσω του ΠΜΣ του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, πάνω στη Θεατρική μετάφραση και τη Δημιουργική γραφή, είχα την ευκαιρία να εκφράσω την ανησυχία μου και σε άλλους “κώδικες”, όπως τα θεατρικά κείμενα. Για να δούμε πού θα βγάλει κι αυτό το ταξίδι!