Μουσική

“Waiting for the Barbarians” Από τη Νέα Υόρκη στο Onassis Channel στις 20.11.23 στις 21:00

WAITING FOR THE BARBARIANS:
Laurie Anderson, Rufus Wainwright και πολλοί ακόμη διάσημοι μουσικοί στην οθόνη μας
Η συναυλία που μάγεψε το κοινό της Νέας Υόρκης, αποκλειστικά στο Onassis Channel στο YouTube
Παγκόσμια Ψηφιακή Πρεμιέρα: 20.11.2023 στις 21:00

Διάρκεια: 50 λεπτά | Δωρεάν | Διαθέσιμο έως 20.11.2024

Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=z8LuFM2acxU
Δείτε την πρεμιέρα εδώ: https://youtu.be/wMUgWqIizFo

Νοέμβριος με Κ.Π. Καβάφη: ένας χώρος στην Αθήνα αφιερωμένος στον Αλεξανδρινό ποιητή, μια περφόρμανς εμπνευσμένη από το ημερολόγιο που κρατούσε στην Κωνσταντινούπολη, μία μοναδική συναυλία με νέες συνθέσεις και σπουδαίους παγκοσμίως μουσικούς από τη Νέα Υόρκη στις οθόνες μας.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 21:00, η συναυλία που συγκλόνισε το κοινό της Νέας Υόρκης έρχεται στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση σε παγκόσμια ψηφιακή πρεμιέρα. Το Waiting for the Barbarians είναι μια συναυλιακή εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη, ακόμη κι όταν τη ζεις μέσα από την οθόνη σου. Μια εξερεύνηση της αγάπης, της απώλειας και του πόθου, με αναφορά στην ποίηση του Κ. Π. Καβάφη που διαπερνά τα πάντα.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Ιδρύματος Ωνάση, “Archive of Desire”, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023 στη Νέα Υόρκη, σημαντικοί σύγχρονοι καλλιτέχνες συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή, sold out συναυλία στον επιβλητικό γοτθικό ναό του Αγίου Θωμά, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν. Νέα μουσικά έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα από σημαντικούς διεθνείς και Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, όπως η Laurie Anderson, ο Rufus Wainwright, η Helga Davis, ο Πέτρος Κλαμπάνης, ο Nico Muhly, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Paola Prestini, καθώς και η σοπράνο Ελένη Καλένος, η νεοϋορκέζικη ορχήστρα The Knights και η βραβευμένη με Grammy Χορωδία Νέων του Μπρούκλιν, ταξιδεύουν το κοινό σε νέους ηχητικούς κόσμους.

Από τις πανύψηλες γοτθικές αψίδες του ναού του Αγίου Θωμά στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν οι νέες μαγικές μουσικές συνθέσεις έρχονται στις οθόνες μας. Η ψηφιακή πρεμιέρα της συναυλίας πλαισιώνει τα εγκαίνια του νέου χώρου του Αρχείου Καβάφη στην Αθήνα, που θα στεγάσει το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του ποιητή, όπως και συλλογή προσωπικών αντικειμένων και έργων τέχνης με αναφορές στον ίδιο, μαζί με καλλιτεχνικές δράσεις που εξυμνούν τη ζωή και το έργο του Κ. Π. Καβάφη. Από 22 έως 26 Νοεμβρίου, το Ίδρυμα Ωνάση παρουσιάζει στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη την περφόρμανς Constantinopoliad, που γνώρισε την αποθέωση όταν έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο στο καβαφικό φεστιβάλ “Archive of Desire” στη Νέα Υόρκη, σε ανάθεση και παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ & ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
“Chandelier (I went)”
Σύνθεση του Rufus Wainwright, ενορχήστρωση της Missy Mazzoli
Ερμηνεύουν ο Rufus Wainwright και οι The Knights

“Cavafy Ghost”
Σύνθεση της Helga Davis και του Πέτρου Κλαμπάνη
Ερμηνεύουν η Helga Davis, ο Πέτρος Κλαμπάνης, οι The Knights και η Χορωδία Νέων του Μπρούκλιν υπό τη διεύθυνση της Dianne Berkun Menaker

“The Return”
Σύνθεση και ενορχήστρωση του Δημήτρη Παπαδημητρίου
Ερμηνεύουν η Ελένη Καλένος και οι The Knights

“Far Away Songs”
Σύνθεση του Nico Muhly, ενορχήστρωση του Nathan Thatcher
Ερμηνεύουν η Ελένη Καλένος και οι The Knights

“Voices”
Σύνθεση της Paola Prestini
Ερμηνεύει η Χορωδία Νέων του Μπρούκλιν υπό τη διεύθυνση της Dianne Berkun Menaker

“Waiting for the Barbarians”
Σύνθεση της Laurie Anderson
Ερμηνεύουν η Laurie Anderson, οι The Knights και η Χορωδία Νέων του Μπρούκλιν υπό τη διεύθυνση της Dianne Berkun Menaker

The Knights | Music ensemble
Eric Jacobsen: Καλλιτεχνικός Διευθυντής & Διευθυντής Ορχήστρας, Colin Jacobsen: Καλλιτεχνικός Διευθυντής & βιολί, Christina Courtin: βιολί, Mario Gotoh: βιόλα, Caitlin Sullivan: τσέλο, Andrew Trombley: μπάσο, Jessica Han: φλάουτο, Alexandra Knoll: όμποε, Paul Cho: κλαρινέτο, Edward Burns: φαγκότο, Ian Sullivan: κρουστά, Kristi Shade: άρπα, Mavrothi Kontanis: κιθάρα, μπουζούκι

Brooklyn Youth Chorus
Dianne Berkun Menaker: Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Sofia Aguirre, Melina Ahmad, Trilly Bergeron, Lily Brown, Palmares Bustamante, Maya Chatterjee, Greta Currah, Maggie Dicus, Pia Dorosin, Margot Ehrsam, Matilda Endres, Arianne Fahie, Fia Galperin, Sadie Gesser, Laila Gilabert, Kendall Hollmon, Stella Kear, Stevie Kim-Rubell, Vivian Kravet, Amelia Levenson, Gertrude Lipkin, Amaranthe Lirenman, Harmonie Lirenman, Bianca Martinez, Faith Monroe, Lucy Nadoban, Maahika Nair, Sylvie Oates, Violet Paris-Hillmer, Jadesola Pedro, Sophie Penenberg, Ellie Powell, Renee Ricevuto, Reaiah Roberts, Kiki Rosenberg, Amelia Sammons, Lydia Schulze, Niko Sembo, Josie Shehadi, Elise Struthers, Vaikuntha Tamayo, Eve van den Brulle
Το Waiting for the Barbarians παρουσιάζεται από την Death of Classical
Death of Classical:
Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Andrew Ousley
Διευθύντρια Παραγωγής και Προώθησης: Maddie Gunter
Καλλιτεχνική Διαχείριση: Daniel Rosenberg

Ομάδα Παραγωγής
Σχεδιασμός Φωτισμών: Abigail Hoke-Brady
Βοηθός Σχεδιασμού Φωτισμών: Milner Sommers
Σχεδιασμός Ήχου: Dan Bora
Υπεύθυνος Ήχου: Mike Amacio
Ηχολήπτρια Σκηνής: Katie Lau
Ηχογράφηση: Ryan Kelly
Διευθύντρια Σκηνής: Cynthia Hennon Marino
Βοηθός Διευθύντριας Σκηνής: Alexa Rosenberg
Σύμβουλος Παραγωγής: Jeremy Lydic

Κινηματογράφηση
Σκηνοθέτης: Χρήστος Σαρρής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Ζιβόπουλος
Γιάννης Σίμος: Διευθυντής Φωτογραφίας
Κάμερα: Κοραλία Δογάνη
Κάμερα: Φίλιππος Ζαμίδης
Συντονισμός Παραγωγής: Σμαράγδα Δογάνη
Μείξη Ήχου: Jacopo Fokas
Επιπλέον ηχογράφηση και συντονισμός ήχου: Tarcisio Longobardi
Με την υποστήριξη: Silver Sound
Κάμερα και Σκηνοθεσία στον ναό του Αγίου Θωμά στην 5η Λεωφόρο: Blake Martin
Μοντάζ: Τρύφων Καρατζίνας
Colorist: Μάνθος Σάρδης – A10 Post Productions
Υπότιτλοι: Authorwave
Ενοικίαση εξοπλισμού βίντεο: Rent Photo Video
Βοηθός Παραγωγής: Jonah Schwartz

Ευχαριστίες: Anthony Fischetta, Daryl Moore, Θανάσης Ψαρρός, Jim Toth
Τον ηχητικό εξοπλισμό παρείχε η Boulevard Carroll Entertainment Group, Inc
Τα μικρόφωνα παρείχε η NGNRD LLC

“Archive of Desire”: Ένα φεστιβάλ εμπνευσμένο από τον ποιητή Κ. Π. Καβάφη
Curator: Paola Prestini
Creative Director: Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Executive Producer: Karen Brooks Hopkins
Festival Producer: Rachel Katwan
Producing Partner: Pomegranate Arts

Μια παραγωγή του Onassis Culture στο πλαίσιο του καβαφικού φεστιβάλ “Archive of Desire” που πραγματοποιήθηκε 28 Απριλίου έως 6 Μαΐου 2023 στη Νέα Υόρκη

Λίγα λόγια για τον νέο χώρο του Αρχείου Καβάφη
Το Αρχείο Καβάφη ανοίγει στις 22 Νοεμβρίου στην ιστορική καρδιά της Αθήνας, στην οδό Φρυνίχου στην Πλάκα. Ο νέος χώρος θα στεγάσει τόσο το ίδιο το αρχείο όσο και τη βιβλιοθήκη του ποιητή, όπως και συλλογή προσωπικών αντικειμένων και έργων τέχνης με αναφορές στον ίδιο. Μετά τη δημοσίευση της Ψηφιακής Συλλογής του Αρχείου Καβάφη τον Μάιο του 2019, η οποία κατέστησε το αρχείο ανοιχτό και προσιτό σε όλους, το Ίδρυμα Ωνάση ανταποκρίνεται για άλλη μία φορά στις προκλήσεις της ανοιχτότητας, της προσβασιμότητας και της διάδοσης του αρχείου. Επενδύει στη δημιουργία του Αρχείου Καβάφη, ενός χώρου για το αρχείο και το έργο του ποιητή στην Αθήνα. Ακόμα ένας διεθνής πόλος πολιτισμικής κληρονομιάς ανοίγει για όλους τους κατοίκους, τους μελετητές και τους επισκέπτες, υπό την αρχιτεκτονική μελέτη του Flux Office της Εύας Μανιδάκη και του Θανάση Δεμίρη.

Μελέτη: Flux Office
Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή: Peter Jeffreys (Suffolk University, USA), Gonda Van Steen (King’s College London), Αμαλία Παππά (Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στα Γενικά Αρχεία του Κράτους)

Onassis Channel στο YouTube
Το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει από την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα. Η ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση φτιάχνει μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.

Διαβάστε περισσότερα:
https://www.onassis.org/el/news/waiting-for-the-barbarians-from-new-york-to-the-onassis-channel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.