Διάφορα

“Η Δική σου Ιστορία” Βίντεο για την αφύπνιση κατά της ενδοοικογενειακής βίας

«Φυσικά δεν θα συνέβαινε ξανά..».
Η προσωπική ιστορία ενός ή μίας επιζώντα ενδοοικογενειακής βίας, παροτρύνει όσους βιώνουν βία στις προσωπικές τους σχέσεις να μιλήσουν για αυτό.

Η Δική σου Ιστορία
Βίντεο για την αφύπνιση κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Σενάριο / Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπάρλα
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Μουσική: Spyweirdos

Ελληνικοί υπότιτλοι https://vimeo.com/414699572
Αγγλικοί υπότιτλοι https://vimeo.com/421881845

«Μετακομίσαμε μαζί. Εκείνος διάλεξε την περιοχή κι αγόρασε το σπίτι»

«Και πως ο μόνος λόγος ήταν ότι το αφεντικό μου ήθελε να…»

«Με έπιασε από τον λαιμό»

«Φυσικά δεν θα συνέβαινε ξανά»

Οι άνθρωποι που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία έχουν να πουν μια προσωπική ιστορία. Η βίαιη συμπεριφορά όμως έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά: σαγήνη του θύματος, απομόνωση του θύματος, εισαγωγή απειλής στη ζωή του θύματος, άσκηση βίας πάνω στο θύμα, φόνος του θύματος. Αν αναγνωρίζετε κάτι από αυτά σε μια δική σας σχέση – μιλήστε.

Τα θύματα οικογενειακής βίας μπορούν να καλέσουν στη Γραμμή SOS 15900 ή την αστυνομία στο 100, όπου μπορούν να στείλουν και γραπτό μήνυμα.

Ηθοποιοί: Δήμητρα Μπάρλα, Θωμάς Χατζής Δενδρινός, Ελένη Νζάνγκα, Constantin Symsiris, Σαμουήλ Ακίνολα, Fenia Gianni, Πάνος Μάστης, Δάφνη Αλεξάντερ, Αντριάννα Αθανασίου, Άρης Αθανασίου.

Η ενδοοικογενειακή βία ήταν πάντα στις ζωές μας. Συμβαίνει είτε σε εμάς, είτε σε κάποιον φίλο/ φίλη είτε σε κάποιον γείτονα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι άνθρωποι που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία είναι ακόμα πιο ευάλωτοι.
Με τη συνεργασία ηθοποιών και επαγγελματιών του καλλιτεχνικού χώρου που βρίσκονται στην Αγγλία και την Ελλάδα, φτιάξαμε αυτό το βίντεο, το οποίο αφηγείται την ιστορία ενός επιζώντα και παροτρύνει όσους βιώνουν βία στις προσωπικές τους σχέσεις να μιλήσουν για αυτό που τους συμβαίνει.

Λίγα λόγια για τη σκηνοθέτη:
Η Δήμητρα Μπάρλα είναι σεναριογράφος και ηθοποιός με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στα Chiswick Playhouse, Vault Theatre Festival, Camden Fringe, Tristan Bates Theatre, Hellenic Centre, Φεστιβάλ Αισχυλείων και αλλού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Σεναριογραφίας του University of East Anglia.
*Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο website Dimitrabarla.com

Συντελεστές:
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπάρλα
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Μουσική: Spyweirdos

Διανομή:

Constantin Symsiris
Fenia Gianni
Αντριάννα Αθανασίου
Άρης Αθανασίου
Σαμουήλ Ακίνολα
Δάφνη Αλεξάντερ
Πάνος Μάστης
Δήμητρα Μπάρλα
Ελένη Νζάνγκα
Θωμάς Χατζής Δενδρινός

YouTube links:
Ελληνικοί υπότιτλοι https://youtu.be/NnARsL9cRfI
Αγγλικοί υπότιτλοι https://youtu.be/XcAIlCyRwKw

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.