Η Άποψή μας

Η Άποψή μας για την παράσταση «Υπόθεση Παραντάιν» σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα

Γράφει η Αθηνά Καπογιαννάτου
16/11/23

Η παράσταση «Υπόθεση Παραντάιν», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Robert Hichens, ανεβαίνει στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» σε θεατρική διασκευή της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη.

Στο έργο, παρουσιάζεται η υπόθεση της γοητευτικής κυρίας Παραντάιν, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, απόστρατου συνταγματάρχη και ήρωα πολέμου. Την υπεράσπισή της αναλαμβάνει ο επιτυχημένος, ανερχόμενος δικηγόρος σερ Μάλκολμ Κην, ο οποίος αν και παντρεμένος με την όμορφη Γκέη ερωτεύεται παράφορα την πελάτισσά του, γεγονός το οποίο περιπλέκει ακόμη περισσότερο την εξέλιξη των γεγονότων. Ένας επιτυχημένος ζωγράφος αποκαλύπτει πως έμπνευση για το έργο του είναι η κυρία Παραντάιν, την οποία αποτυπώνει εμμονικά στο ίδιο χιονισμένο τοπίο. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξη της δίκης.

Το δικαστικό δράμα πραγματεύεται την καταλυτική επιρροή του ερωτικού πάθους στην ανθρώπινη φύση. Στην αρχή, όλα δείχνουν να οδηγούν στην αθώωση της κατηγορούμενης. Οι πράξεις των ανθρώπων όμως εξαρτώνται από τα πάθη τους, οι εμμονές, ο πόθος και η ερωτική ορμή καθοδηγούν τελικά τις εξελίξεις και καθορίζουν την κατάληξη της υπόθεσης.

Παρακολουθήσαμε την άρτια σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη, η οποία σε συνδυασμό με τα λιτά σκηνικά του Alkot, τον φωτισμό του Αλέξανδρου Πολιτάκη, τα καλαίσθητα κοστούμια της Nora Ponti και τη μουσική του Φάνη Κακοσαίου μας παρασύρουν σε ένα ατμοσφαιρικό μυστήριο γεμάτο αγωνία. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στις ερμηνείες των ηθοποιών τους οποίους παρακολουθήσαμε να ξετυλίγουν με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία τον ψυχισμό των ρόλων τους, σε συνδυασμό με την εξαιρετική κινησιολογία του Χρήστου Νικολάου η οποία ανέδειξε τον εσωτερικό κόσμο των χαρακτήρων αλλά και την χημεία των ηθοποιών.

«Πρόκειται για ένα θεατρικό σκιαγράφημα για το πώς κινητοποιείται και λειτουργεί η αρχέγονη δύναμη επιρροής που συνοδεύει και οπλίζει την Γυναίκα από τα βάθη των αιώνων, από την αρχή της Δημιουργίας. Και, αλήθεια πως βλέπουμε την καταστροφή από έρωτα σήμερα;»

Περισσότερα για την παράσταση ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.