Σεμινάρια

Fabrica Lab Online – Διαδικτυακά μαθήματα

Η Fabrica Athens, μετά την παύση των διά ζώσης μαθημάτων, συνεχίζει τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που λάμβαναν χώρα στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα, διαδικτυακά. Από την Δευτέρα 16/11 και μέχρι να επιτραπούν ξανά οι διά ζώσης συναντήσεις, σας προσκαλεί σε ένα πλήθος online μαθημάτων!
Yoga, Ευλυγισία και Ενδυνάμωση, Qi Gong Shen Dao, Pilates, Κινητικός Διαλογισμός και Σύγχρονος Aκροβατικός Xορός είναι τα μαθήματα που προσφέρουν οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens και οι συνεργάτες τους.

Τα διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρονται, απευθύνονται σε όσες και όσους αναζητούν μία δημιουργική διέξοδο αυτές τις παράξενες και δύσκολες μέρες και θέλουν να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις της ομάδας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη θεατρική ομάδα της Fabrica Athens μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.fabricaathens.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα που θα απαρτίσουν τον κύκλο μαθημάτων Fabrica Lab Online θα βρείτε εδώ:

Yoga
http://www.fabricaathens.gr/teamwork/mathimata-yoga-fabrica-lab-2020/
Ευλυγισία και Ενδυνάμωση
http://www.fabricaathens.gr/teamwork/fabrica-athens-online-classes-2020/
QiGong–ShenDao
http://www.fabricaathens.gr/teamwork/qi-gong-fabrica-lab-2020/
Pilates
http://www.fabricaathens.gr/teamwork/pilates-fab-lab-2020
Movement Medicine • Awakening the Body
http://www.fabricaathens.gr/artplace/movement-medicine-online-classes-2020/
Σύγχρονος Aκροβατικός Xορός
http://www.fabricaathens.gr/teamwork/fabrica-athens-online-classes-2020/

Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Fabrica Lab Online

Yoga
Τα μαθήματα Yoga είναι μια προσωπική συνάντηση με την αναπνοή, το σώμα και τον νου.
Τον χώρο και ότι αυτός περιλαμβάνει.
Συνάντηση με το μέσα, το έξω και το μεταξύ τους διάστημα.
Με την παύση και την ησυχία.
Μια σύνδεση με το Είμαι Αυτό.
Ένα βήμα προς την Αληθινή Φύση.

Στόχος των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι να αποτελέσουν ένα μικρό retreat ή αλλιώς μια μικρή παύση μέσα στην καθημερινότητα. Να δημιουργήσει ο καθένας χώρο και χρόνο για προσωπική εκγύμναση και χαλάρωση του σώματος και του νου, έτσι ώστε να επανέλθει αναζωογονημένος ο ασκούμενος στο σύνολο.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ .

Κάθε Σάββατο
11:00 – 12:00

Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: researchtheater@gmail.com
Εισηγήτρια: Giovanna Michaliadi Sarti

Ευλυγισία και Ενδυνάμωση
Σε αυτόν τον κύκλο μαθημάτων θα στοχεύσουμε τόσο στην μυϊκή ενδυνάμωση και εγρήγορση, όσο και στην ανακατάταξη μυών και αρθρώσεων σε θέση να στηρίξουν οποιαδήποτε κίνηση και ποιότητα κίνησης. Με εναλλαγές διατατικών ασκήσεων και ασκήσεων ενδυνάμωσης δημιουργούμε ένα σώμα δυνατό και ελαστικό, μειώνοντας τις πιθανότητες τραυματισμών.

Το μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, χορευτές, ηθοποιούς και άτομα όλων των επιπέδων στην κίνηση.

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την εισηγήτρια εδώ.

Κάθε Τρίτη και Παρασκευή
16:00-18:00

Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: naspell.aniline@gmail.com
Εισηγήτρια: Νατάσα Αραμπατζή

QiGong–ShenDao
Το Qigong-ShenDao βασίζεται στις φυσιολογικές και βασικές αρχές της κίνησης. Μέσω αυτού, ανακαλύπτουμε ότι κάθε κίνηση του σώματός μας είναι η συνέπεια μιας εσωτερικής κίνησης ενέργειας. Η εξάσκησή του οδηγεί σε μια καλύτερη λειτουργία του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος, όπως και των εσωτερικών οργάνων. Μας προσφέρει υγεία και ευεξία και μας επιτρέπει να επανασυνδεθούμε με τη χαρά και τη Ζωή. Για όσους ασχολούνται με μια μορφή σωματικής/καλλιτεχνικής έκφρασης, το ShenDao αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο καθώς ενισχύει τη ζωτικότητα και την παρουσία, προσδίδοντας ροή και ακρίβεια στην κίνηση. Σε μια πρώτη φάση, μας επιτρέπει να είμαστε αγωγός της ενέργειας, να την καθοδηγούμε και να την αποθηκεύουμε.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Τετάρτη 19:30 – 21:00

Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: iaimilios8@gmail.com
Εισηγητής: Αιμίλιος Ιταλικός

Pilates
Η μέθοδος pilates αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους άσκησης στον δυτικό κόσμο, είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα των ασκούμενων, καθώς οι ασκήσεις είναι χωρισμένες σε επίπεδα, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση του ατόμου που γυμνάζεται. Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάνω στο ειδικό στρωματάκι (mat) με ειδικά αξεσουάρ (props) όπως μεγάλες και μικρές μπάλες, δαχτυλίδια, λάστιχα, κυλίνδρους.

Τα οφέλη που θα αποκομίσει κάποιος από το pilates είναι πολλά, όπως ανακούφιση από τους πόνους, ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη και μυϊκή αντοχή, αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, βελτίωση της ορθοσωμίας. Έτσι μπορούν να βελτιωθούν μυοσκελετικά προβλήματα όπως σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και πόνοι στη μέση.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.
Κάθε Πέμπτη 12:00 – 13:00 & Κυριακή 14:30 – 15:30

Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email:fankey83@yahoo.gr
Εισηγήτρια: Φανή Καραντώνη

Movement Medicine • Awakening the Body

Κινητικός Διαλογισμός • Ελεύθερος Χορός • Σωματική Έκφραση
Τα online sessions του Movement Medicine Greece ξεκίνησαν αυθόρμητα λόγω των ιδιαίτερων περιστάσεων της περασμένης άνοιξης. Πολύ σύντομα αποδείχτηκε ότι η διαδικτυακή εμπειρία ήταν εξαιρετικά ωφέλιμη για πολύ κόσμο, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και σχέσης με την κίνηση και το διαλογισμό. Έτσι συνεχίστηκαν και από την αρχή αυτής της σαιζόν, πριν μας έρθουν τα νέα για τους καινούργιους περιορισμούς, φέρνοντας μαζί ανθρώπους από πολλά διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο σκοπός είναι να συνεχίσουμε να κινούμαστε μαζί, με ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή κι ό,τι έρχεται, και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να παραμένουμε ενεργές/οι, δημιουργικές/οι και σε επαφή!

Τι είναι;
Το Movement Medicine είναι μια σωματική πρακτική κινητικού διαλογισμού / επίγνωσης μέσω της κίνησης που συνδυάζει την ευχαρίστηση του ελεύθερου χορού με την εστίαση του mindfulness – in motion! Μαζί, φέρνει και τη σοφία της σαμάνικης κατανόησης για την πολύτιμη σχέση μας με τη φύση και τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Mας προσκαλεί να αναπνεύσουμε, να επιστρέψουμε στο σώμα μας, να το ακούσουμε και να το αφήσουμε να «μεταφράσει» την εμπειρία μας σε κίνηση.

Μάθετε λεπτομέρειες εδώ.

Κάθε Δευτέρα
19.45 – 21.15

Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: movement.medicine.greece@gmail.com
Εισηγήτρια: Μαρία Βαρελά

Σύγχρονος Aκροβατικός Xορός
Τα online μάθηματά μας περιλαμβάνουν ζέσταμα, ενδυνάμωση, ευλυγισία και σύντομες χορογραφίες. Ξεκινάμε με ενδυνάμωση κορμού για να ζεσταθούμε, συνεχίζουμε με διατάσεις σε μυς και τένοντες για να διατηρήσουμε την έκταση των κινήσεων τους και τη σωστή αιμάτωσή τους προς αποφυγή τραυματισμών.

Στη συνέχεια, με απλούς κινησιολογικούς συνδυασμούς προχωράμε σε μια σύντομη και πιο σύνθετη χορογραφία, η οποία μπορεί να εκτελεστεί σε περιορισμένο χώρο. Στα μαθήματά μας, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε κι αντικείμενα που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, όπως μαξιλάρι, σεντόνι κ.α.

Μένουμε Σπίτι.
Παραμένουμε σε κίνηση.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη
17:00 – 18:30

Για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό μάθημα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης στο email: georgiakotokou@gmail.com
Εισηγήτρια: Γεωργία Κοτόκου

Επικοινωνία:
Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης
Fabrica Athens
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος
Κεραμεικός, Αθήνα
τηλ: 210 3411651
be.with.fabricart@gmail.com

 

Πληροφορίες
Fabrica Athens
Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος
Κεραμεικός, Αθήνα
τηλ: 210 3411651
be.with.fabricart@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.